Баннеры

1 апреля 2015 г.

Дєдушка на Volkswagen South of Ukraine Fashion Days. Часть 4. Українська мода?

Епіграф:
Наш дєдушка пішов колись по моду,
Хоч час тяжкий, а мода всьо же квітне.
Та хоч би не набили дєду морду,
Бо кілт не жовто був блакитний.


Доброго часу доби, мої милі любителі моди.
Дєдушка, как і обіщал, завершує огляд днів моди у Миколаїві.
Підводячи ітогі, хочеться трішки нагадати дізайнерам – з чого складаєцця робота дізайнєра?


Дізайнєр воплощаєт в рєальность плоди своєї хвантазії и воображєнія, поєднуючи в одному прєдмєтє естетичну і функціональну составляющіє.

Дєдушка зустрічає іногда, плоди гнилуваті, іногда и якісь гібридні, а подекуди вобщє як з чорнобильського огороду.


Ні для кого не секрет, що модельйер, настоящій модельйер, повинен в першу чергу умєть шить. Знать структуру костюму, как свої пять пальців, ну може в когось більше, у когось менше, ето фізіологія всьож таки.

І лише тоді, можна дозволити собі орігінальність творчого подходу. Тєм нє менєє, нє каждий закройщік може стать прославлєним КутюрЙЕ. Но єсли єсть навики, умєнія, а головне - жєланіє, чого ж не вистачає кравцю , чтоби перетворитися у модного дізайнєра?

Дєдушка вважає що відповідь на ето питання - нєстандартноє мишлєнє!
Але тут єсть одна дєталь: якщо юний, або не дуже, дізайнєр шото такое придумає а потім втілить, є 3 сценарія разітія подій : або він буде виглядати смішним, 2 варіянт – вважатимуть людиною без смаку,або он ввєдьот свою ідею в високую моду и прославіцця.

І так колекції другого дня. Нє будєм називать імьон, кому нада той сам поймьот і зробить висновки.

Колекція перша:

Дєдушка важає, шо колекцію пошили тільки за того, шо дізайнєр чи купив, чи йому подарували собачку породи хаскі. Колекція цільна, але носить її можна тільки в тому випадку, якщо ви танцюєте в ансамблі бурятcького народного танцю.









Далі, колекція №2. Дедушка побачив розмаїття цвєтових акцентів внє контекста колекції .












Колекцієй принято називать декілька модєлєй одежі разлічного назначєнія (от 5-7 прєдмєтов одежі у начінающіх модельйєров до 60-80 модєлєй у ізвестних кутюрьйє), коториє об’єднані опрєделєной ідєєй, отвєчают нєкоторой тєматіке, і імєют похожєє цвєтовое рєшєніє. Дедушка заметіл в єтой колекції несколько ідей, но… ні одна не розвинута до кінця, як то кажуть або все або…

Шо стосується посєтітелєй, то багатьох не злякакав дощ і вони приїхали, прекрасно одетимі на встрєчу с прекрасним:






Колєкція №3.
Дуже неоднорідна колекція, як на смак дєдушкі.


 Ето можно назвать: «попа волнуєцця раз….

…попа волнуєцця два….

Попа волнуєцця трі…»

Спочатку в одежині домінували яскраві кольори, навіть дуже яскраві…








…потім, дізайнєр дещо заспокоївся….



… но нє надолго…












Порадував один піджак з бездоганним кроєм….

Він так сидів на моделі, що аж любо-дорого. 

Було все, і смєлоє сочєтания кольорів, і вишивка на чоловічих одьожках, і трішки обнажьонкі, антирєсного покрою і ізюмом на завершення було одне плаття….







А дєдушка, вже переживав, коли ж будуть штори? І вот прєдчувствія мєня нє обманулі. Ніччьо така фіраночка вийшла б дєду на вікно, хоча ні… сильно прєтензіозно для скромної хатки дєда.

Колекція 4

Дєдушкє здавлось, шо одежа прєдназначєна для секретарок сомнітельного повєдения.






Замєчатєльний елемент – кармани. І отвьорточку можна положить і садовий сєкатор.


Одне шо не радувало дєда, так це великі переви між показами, нє, не скажу що організовано було все погано, нє даже був бар з любімимі напітками дєдушкі. Але дєдушку і так «смерть попісять отпустіла», і ждать йому було дуже важко, і не тільки дедушкі…


Хотілось би побажати організаторам виправити це. А то можуть бути жертви моди… Показ так затягнувся, аж на годину, по распісаню вже повинна була бути остання колекція, а ми посмотрєлі хватазію на тєму «міша – сестра крісі», або «укушєниє Міккі Маусом».



Як сказала одна жєнщина, яка сідєла у мене позаду «Дурачьок?.. Носи значьок!»







Із-за етого мишачого бєзумія, дєдушкє так і нє удалось рассмотрєть одежину, можливо, миші служили отвлєкатєльнм маньовром?

А далі дєдушка не видержав, ну потому, шо дєдушкє треба було годувати худобу. І доєхать додому оказалось нє просто, таксі єхать нє хатело, от і стояв дед, з компанією яка теж не нашла в собі сіли і долі авантюрізма досмотреть до кінця. Але дєдушке понравився квест: «стій 30 хвилин під дощем і лові маршрутку». Був вдома о першій ночі.

Но... не отчаивайтєсь дорогіє мої ценітелі нової моди. Я всьо продумав і перед отйєздом по просіл чудєсную баришню по імєні Єлєна, щоб допомогла деду і отфоткала колекцію на плащєц, перепардоньте мєня, - планшет! Шо вона і сделала, за ето єй огромноє дякую от дєда.

Ету одежину позиціонують як одежу для впевнених собі людях, ну… так мені расказалі продавці етіх буйно яскравих костюмів. Рекомендують її для відпочинку і для походів на пляж.




А вот и сама колекція:






Нє знаю, дєд конечно, нє із робкіх, алє такє, я не впевнений чи носив би. Тим більш, що дєдушка за гігієну, цеж сінтєтіка. А лєтом как ізвесно трєнірованоє тельце потіє, а сінтєтіка нє поглинає вологу. Все ж таки для лєта підходіт більше льон, батіст і хлопчатобумажні тканинки. Не дарма ж на півдні Україні лляна одежа прижилася, і декілька віків служила людству. Давайте не забувати коріння і історію костюму.


Поспілкувавшись з Алєксандрою Волковою, я щиро подякував їй за те, що вона все це затіяла, і продовжує, адже дні моди вже вп'яте – це вже малєнькій ювілей. Ця дівчина велика умніца. І правда, за цей час дні моди якісно змінилися. Змінились і якість продукції дізайнєров. І хоча дєдушка не відєл в живую колєкціїї прошлих лєт, він зміг переглянути світлини і прийти до висновку що разом з Volkswagen South of Ukraine Fashion Days «ростуть» і дізайнєри. А це саме головне. І дєдушка, если попросять конєчно, будєт всячєскі способствовать продвіженію і поліпшенню днів моди, і нести в маси.


От такі були дні моди у Миколайові. Але стаття називаєцця «Українська мода?», так вот о чьом дєд: я понімаю що ми стрємімся в Європу, і паріжская неделя моди не дайоть покою нашим дізайнєрам. Та давайте стрєміцця щоб українська мода стала відомим брендом в світі. Не обов’язково перти у колекцію жовтоблакить, шаровари і прочую атрібутіку.



Гадаю що треба враховувати історію, історичний крій матеріали, декоративне оздоблення і забуті техніки прикрашання одежі, і думати і єксперементувати. Наснаги вам.

Дєдушкіна місія, як йому здаєцця, тут дуже проста і нє проста одночасно: розказати про подію, но і не дать успокоїться дізайнєрам. Бо коли нєт констуктівной, і не дуже конструктівной крітікі – творці заспокоююцця і перестають включати мозок. І як ітог -лєпят шо попало, і предлагают одєваться в сомнітельніе і нєпрактічниє вєщі. Дєдушка , чого-то згадав свою бабусю, з її безсмертною фразою: -«Шо ті одєлся, як сліпа на Йордані!»

Мотивація для молодих модельєрів:
Три кіта, на яких стоїть успіх дізайнєра , это впертість, талант и нєподражаємость. єсли у вас єсть мєчта, то можливо, стоіт бросіть визов фортунє, і нє зупинятися ні пєрєд чим! Але не забувати дєдукшкіни поради. Дєд плахому нє научіть. Хоча, нєкоторим здасцця, шо дєд ошибаєцця. І на єто у дєдушкі є отвєт:

Висока Мода! То такий високий стіль!
Комусь "картопля". А комусь "картофЄль".
Одному ліжко. А другим"постіль".
Комусь "мазня", а іншому "пастель".


Будьмо уважні – мода нестримно крокує по світу!

Як фсегда ваш прєданий дєдушка Юбер Гальянович.

0 коммент.:






Отправить комментарий