Баннеры

23 марта 2015 г.

Світ нестандартних думок, або як віднайти в собі творчість

Творчість, креативність, нестандартність мислення – невід’ємні риси характеру сучасної молодої людини доби інформаційного суспільства. Кожен прагне бути оригінальним, мати власний стиль, вигадувати щось своє – будь то музика, малюнки, вірші, власна спортивна стратегія чи навіть стиль одягу.  Чи думали ви про те, що допомагає вам творити?























До творчого процесу кожен готується індивідуально.Когось надихає музика, когось цікава історія. Знайдіть своє. І навіть проста прогулянка зранку на шляху до університету може позитивно налаштувати на творчу роботу. Знайти нове бачення, змінити звичні погляди на навколишній світ допомагають, наприклад, картини Ешера чи зображення неіснуючих істот. 




Для стимуляції сірої речовини часто використовують друдли. Погляньте на один із чотирьох малюнків, зображених нижче, і знайдіть п’ять різних відповідей на запитання: «Що на них зображено?». 



Чудовим способом розворушити свої мізки є осмислювання парадоксів. Вам потрібно прочитати парадокста намагатися зрозуміти, в чому ж суть, або шукати відповідь на питання, доки не відчуєте, що в черепній коробці прокинулись ваші звивини. 
Парадоксів існує незчисленна кількість, приведу приклад декількох із них. 

Парадокс Еватла 
Протагор взявся учити Еватла за умови, що той йому заплатить, коли виграє першу справу. Сталося так, що Протагор подав позов на Еватла за те, що той йому довго не платить. ЧИ повинен Еватл заплатити, якщо він виграє цю справу? 

Парадокс слуги 
Накажіть слузі не слухатися вас. Не слухаючись вас, він не виконує наказу, оскільки він виконує його, не слухаючись вас. 

Парадокс Абіліна 
Буває, що люди приймають рішення, базуючись не на тому, що вони самі хочуть, на тому що вони думають, що хочуть інші. В результаті виходить, що кожний робить щось, ще насправді нікому не потрібне. 

Вилка Мортона
У 1487 році лорд-канцлер Англії Джон Мортон розробив нову політику оподаткування. Його підхід полягав у тому, що якщо хтось живе у розкоші і, без сумніву, витрачає багато грошей на себе, то він, безумовно, має достатньо доходів, щоб поділитися ними з королем. Якщо ж хтось живе економно, то в нього повинні залишитися заощаджені кошти для передачі їх до королівської скарбниці. 

Парадокс Інтернету 
Ймовірність існування подібної інформації в Інтернеті збільшується, а ймовірність її знайти зменшується. 

Парадокс Гегеля 
Історія вчить людину тому, що людина нічому не вчиться в історії. 

Парадокс Мура 
Йде дощ, але я так не вважаю. 



Тож змусити свою голову активно працювати можна, застосувавши будь-яку техніку чи методику, яких існує безліч. Стимулюйте себе та розвивайтесь. Використовуйте той шанс, що дає вам життя! 

0 коммент.:






Отправить комментарий