Баннеры

3 ноября 2014 г.

Бджола чи не бджола?

Йшов 2100 рiк, на третю планету від Сонця прилетiли представники іншопланетної раси, з метою спільного існування та створення міжгалактичного союзу. Людство одразу зібрало найрозумніших людей світу (політики, уфологи, екологи, перекладачі) та відправило іх на перший в світі міжпланетарний конгрес. 























Коли представники кожної зі сторін зібрались, на велике здивування людей, питання мовної проблеми не виникло. Як виявилось, прибульці вiльно спiлкуються з землянами. «Внеземні туристи» мають певнi пристрої, якi розiзняють всi людськi мови і дозволяють вільно розмовляти з кожною людиною.
Прибульцi прибульцями, але повертаємося до нашої реальностi. Зараз лише 2014 рiк, внеземнi технологiї нам, покищо, невiдомi і для нормального розуміння людей необхідно знати мови, хоча б одну - англійську. Прийняття англійскої мови статусу інтернаціональної значно полегшило життя. Тепер знаючи лише її, можна спілкуватися з цікавими особистостями з будь-якого куточка світу. 



У наш час знання мов відкриває досить широкі перспективи. Вивчення іноземної мови це — ефективна і рентабельна інвестиція у майбутнє. І, вивчаючи мову, ви одразу, так би мовити вбиваєте двох зайців — отримуєте інтелектуальний прибуток — знання, а згодом й матеріальний прибуток — кращу зарплатню чи більше можливостей для самореалізації. 

Для того, щоб оволодіти іноземною мовою комусь потрібні роки, а комусь декілька місяців. Історії відомі собливі люди, що здатні вивчати і пам`ятати багато мов. Найвидатнішим поліглотом усіх часів і народів вважається доктор Гарольд Уїльямс з Нової Зеландії. Він у дитинстві вивчив латинську і грецьку, іврит, чимало європейських мов, мови тихоокеанського регіону (вільно говорив 58 мовами і багатьма діалектами). Під час відвідування Ліги Націй у Женеві Гарольд Уїльямс був єдиною людиною, яка спілкувалася з кожним делегатом його рідною мовою. Нічого вам не нагадує? Але це не прибулець, а така ж звичайна людина, як і кожен з нас. Не треба бути «зеленим чоловічком», щоб володіти багатьма мовами, необхідне лише бажання, а можливостей для цього в Миколаєві безліч. 




У цій статті підібрані різноманітні курси по вивченню мов, які є безкоштовними, або з мінімальними затратами на навчання. 

 Якщо ви бажаєте розуміння більшість людей світу та мрієте відправитись в «країну квітучих сакур», тоді ваш вибір китайська мова. Для цього далеко ходити не потрібно, бо в нашому університеті ЧДУ імені Петра Могили, проводять курси китайської з носієм мови. Плата за курси надзвичайно символічна - 100 грн/місяць, за детальною інформацією звертатися в Китайський центр. 

Економісти та програмісти можуть сміливо вивчати корейську, адже Корея вважається однією з найрозвиненіших країн у світі. Крім того, країна має велику і потужну технологічну базу. За економічними показниками вона займає 13-е місце в світі. Непоганий результат? Ви можете вивчати корейську безкоштовно. Не дуже віриться, але це факт! На базі Чорноморського державного університету імені Петра Могили працює інститут «Седжонг». Заявки приймаються за поштою: mikol.sejong@gmail.com . 

Для вивчення мови наших західних сусідів, тобто поляків, є безліч варіантів. По-перше в університеті є кафедра польської мови, тож за бажанням Ви можете вивчати польську як другу іноземну. Якщо вам здається, що і цього замало, тоді наступним варіантом є Миколаївське обласне товариство поляків, вартість навчання складає 70грн/місяць. Детальну інформацію можна отримати на сайті: https://www.facebook.com/groups/polacymk/ 
 І третій варіант для найлінивіших: безкоштовні онлайн курси, де кожного тижня вам на пошту будуть приходити лекції та завдання. Щоб зареєструватися, необхідно перейти за посиланням: http://porteuropa.eu/ua/polskamowa . 

Якщо є бажання та необхідність підтягнути рівень володіння англійської, щосуботи відбуваються безкоштовні розмовні курси FRI-D Club. Організатором клубу є Миколаївська міська молодіжна громадська організація "Фундація Регіональних Ініціатив" разом із Англійським театральний клубом "Apple Pie". Корисне посилання, яке допоможе вам знайти курси http://vk.com/fri_d_club . 


І останнє питання «To be or not to be?» — «Бджола чи не бджола?» або, можливо, «Бути чи не бути?».


Автор - Ірина Сопільняк

Матеріал взято зі студентського журнала «Вагант» № 6 (149) вересень`14 
Офіційна сторінка журнала: http://vk.com/chdu.vagant

0 коммент.:






Отправить комментарий