Баннеры

21 октября 2014 г.

ВИБОРИ: як обрати правильне майбутнє?

Всім відомо, що 26 жовтня пройдуть вибори до Верховної Ради України. Ніхто не знає, наскільки справедливими вони будуть. Багато людей взагалі замислюються над тим, чи насправді варто йти на виборчу дільницю, але мало хто розуміє, що не прийти на вибори – це полегшити фальсифікацію голосів, адже вашим бюлетенем зможе скористатись інша людина, проголосувавши двічі. 


















 Щоб отримати достойну пенсію в старості, треба правильно голосувати в молодості. 
 Олег Кузнєцов 

Спочатку зазирніть в своє запрошення, в якому вказана адреса дільниці, де проходитимуть вибори. (Якщо запрошення не надійшло, то дізнайтеся, де знаходиться ваша виборча дільниця та чи є ви в списках). Щоб розпорядись своїм голосом, потрібно заздалегідь подумати над своїм вибором та запам’ятати точну назву партії та її номер в бюлетені. 


 А для цього варто завчасно: 
- ознайомитись з усіма пропонованими партіями та їх програмами; 
- проаналізувати їх діяльність за останні роки чи за весь час існування партії; 
- визначити лідерів, їх минулу приналежність до інших партій, а також їх діяльність за межами партії. 
А далі... Обрати, на ваш погляд, кращого з кращих. Прислухайтесь лише до себе, адже перед виборами йде могутня агітація, яка владна збити з пантелику кожного з нас. 



Обов’язок народу – зробити правильний вибір, проголосувати за тих, хто зробить країну сильною і, що найголовніше, не від кого не залежною. Так, після всього пережитого українцям вже складно повірити в обіцянки політиків, але завжди є надія та віра в світле майбутнє своєї країни, віра в те, що є ще ті істині патріоти, котрі зможуть правильно розпорядись багатством української землі і не підведуть усіх, хто в них повірить. Кожен громадянин в свою чергу також повинен робити все для покращення своєї держави, як відомо: «Який народ – така і влада».



Тепер переходимо до порад, які стосуються більш технічної сторони
Отже, перш за все, в неділю треба озброїтись відмінним настроєм, але його буде замало. Не забудьте про паспорт, без нього ви не отримаєте свого бюлетеня. Запрошення брати з собою необов’язково. 
- Прийдіть на дільницю заздалегідь, аби не потрапляти в черги. 
- Пред’явіть члену виборчої комісії паспорт. Уважно перевірте своє ПІБ, адресу. І якщо все правильно, розпишіться за отримання свого бюлетеня; 
- Пройшовши в кабінку для голосування, перевірте, чи в ній не має пристроїв для спостереження, а також самі не фотографуйте бюлетень; 
- Заповнити бюлетень ви повинні особисто, за відсутності в кабінці інших. В тому разі, якщо ви фізично не спроможні це зробити самостійно, ви маєте право з дозволу комісії скористатись допомогою іншого виборця; 
- На бюлетені можна робити лише одну позначку, в клітинці біля вибраної партії. Зробивши навіть ледве помітну позначку в іншому місці, бюлетень можуть забракувати та визнати недійсним, тож будьте обачні; 
- Після зробленого вибору особисто опустіть бюлетень до скриньки, яка має бути опечатана; 
- На дільниці ви можете знаходитись стільки часу, скільки вам потрібно, але намагайтесь не затримуватись, щоб не створювати черг і дати можливість проголосувати іншим. 



Зважаючи на події в країні, підкреслю те, що над своїм вибором слід добре подумати, ми не маємо права вкотре помилитися, тим самим власноруч погіршити ситуацію в Україні. 

Обдумуючи свій вибір, не зважайте на порожні обіцянки депутатів, які ми чуємо перед кожними виборами, а після приходу до влади ці обіцянки ними ж забуваються. Зважайте на те, чи справді ці обіцянки виконуються, чи справді щось робиться для кращого життя звичайних людей і чи робиться це не тільки під час виборчої кампанії, а й до і після неї. Зважте всі «за» і «проти». 

 Поставтеся до цього серйозно, адже саме від нашого вибору залежить майбутнє України!

Текст: Ліна Демідова

Матеріал взято зі студентського журнала «Вагант» № 6 (149) вересень`14
Офіційна сторінка журнала: http://vk.com/chdu.vagant



0 коммент.:






Отправить комментарий