Баннеры

7 сентября 2015 г.

Вихідні в селі з користю: "Школа енергоефективності" тепер в Лиманах

5 вересня на території Лиманівського дитячого садка "Струмочок" відбувся перший тренінг "Школи енергоефективності" з проектного менеджменту для сільських громад в рамках проекту ЕСКОМ - «Енергоефективність: створення коаліцій на місцях» за підтримки ЄС. 





























До участі у заході були запрошені представники закладів освіти: дитячих садочків та шкіл, а також представники будинків культури та небайдужих активних мешканців сіл Лупарево і Лимани. Від імені організаторів ГО "КСР "ПІВДЕННА ІНІЦІАТИВА", Лиманівської сільської ради та БФ «Нові можливості», у свою чергу, ми висловлюємо щиру подяку Ользі Жуковій та Оксані Глєбушкіній - нашим тренерам з проектного менеджменту, з МО "Нова генерація" (м. Херсон).





За допомогою Школи і чудових тренерів учасниками тренінгу було закладені основи трьох основних соціально-важливих проектів, які у подальшому мають можливість бути реалізованими, вирішуючи наступні питання:
 - дозвілля молоді: створення сільського Молодіжного центру на базі Лиманівського будинку культури, на основі якого будуть працювати різноманітні культурно-театрально-спортивні секції, гуртки; 
- забезпечення осінньо-зимової діяльності Лупарівського будинку культури: облаштування котельні та системи обігріву, що надасть можливість мешканцям села протягом цілого року брати участь у культурно-розважальних заходах закладу;
 - створення програми заходів зі стимулювання дітей і дорослих до здорового способу життя: облаштування спортивних майданчиків, проведення різноманітних лекцій про здорове харчування, тайм-менеджменту та ін. 





Програма "Школи енергоефективності" передбачає багато цікавих культурних заходів, еко-кіноклубів і зустрічей із цікавими людьми зі всіх куточків України, а також розглянуть теми енергоменеджменту, створення сонячних колекторів та особливостей утеплення приватних будинків: комфортно і економно та багато-багато іншого.

























































Автор та фото - Новікова Оксана

0 коммент.:






Отправить комментарий