Баннеры

6 февраля 2013 г.

Зовсім скоро наше місто стане красивішим: як цьому допоможуть наші студенти

Миколаїв славиться своїми вродливими дівчатами, творчими молодими людьми та розумними студентами. Так, 25 січня 2013 року, активні студенти міста Миколаєва отримали грант Президента України для реалізації науково-освітнього проекту «Вивчення інтродукованих деревних та кущових рослин міст півдня України», що може стати значним поштовхом до розвитку ландшафтного дизайну і нашого міста в тому числі. 


Відбулася урочиста зустріч Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з володарями для обдарованої молоді 2013 року 25 січня, в якій приймали участь наші студенти: Гончарук Денис, Чепак Олена та Сікаленко Віктор. Миколаївці отримали сертифікати, які засвідчують про отримання гранту для реалізації науково-освітнього проекту «Вивчення інтродукованих деревних та кущових рослин міст півдня України». 


Суть проекту, за словами Дениса Гончарука, полягає у виявленні перспективних інтродукованих деревних рослин із метою підвищення декоративних властивостей та рекреаційного потенціалу міських зелених насаджень та зелених зон південного регіону України. Підвищення функціональної ролі міських насаджень за допомогою покращення асортименту дерев і кущів та створенням композицій із декоративних деревних рослин з урахуванням їхніх біологічних особливостей. 



Сам проект складається із трьох етапів, заходів, які будуть цікаві не лише для студентів МНАУ, але й для молоді м. Миколаїв. 

В першому буде проведена школа ландшафтного дизайну, яка включатиме в себе інформацію в області садово-паркового господарювання, по деревним та кущовим інтродукованим рослинам України. Та інформацію науково-дослідницької роботи по вивченню методів встановлення таксономічних складів інтродукованих рослин, та ботаніко-географічного аналізу видового складу. А також вивченню біоекологічних особливостей інтродукованих видів деревних рослин залежно від навколишнього середовища, оцінок декоративності інтродукованих деревних рослин у зелених насадженнях та освоєння методик визначення перспективності для садово-паркового господарства видів деревних рослин, які інтродуковані у міські парки, сквери. 

В другому після навчального зрізу знань по школі та формування дослідницьких груп, відбудуться науково-дослідні експедиції, які розпочнуться із парків і скверів міста Миколаєва, а потім по всьому південному регіону України. 

І на завершення учасниками експедиції, науковцями буде проаналізовано весь зібраний матеріал і зведений в одну публікацію «Інтродуковані деревні та кущові рослини міст півдня України», з подальшим її опублікуванням у вигляді брошури. 


На зустрічі, вітаючи лауреатів з досягненнями, Прем'єр-міністр України висловив переконання, що в української науки є майбутнє, і з часом на зміну визнаним вітчизняним ученим прийде достойна генерація. 

«У нас є підростаюче покоління, яке невдовзі змінить наших знаних учених. Ми вже вдесяте вручаємо ці нагороди молоді, і щороку збільшується кількість переможців та покращується якість робіт», - наголосив Микола Азаров. 


Вітаємо наших миколаївців із такою перемогою та бажаємо успіхів у реалізації проекту.

0 коммент.:






Отправить комментарий