Баннеры

9 января 2012 г.

Інтернаціональний стиль життя

Після свят наступає такий момент, коли фантазія повністю відмовляється працювати, мовляв вистачить з неї і того, що вона придумала вам новорічний костюм, вигадала вам привід зібрати друзів другого січня, тому треба відкривати друге дихання. Наше життя не таке вже й довге, щоб бути сірим та нудним, тому 4young пропонує вам спробувати прожити тиждень в інтернаціональному стилі.


Ми маємо на увазі те, що тиждень можна спланувати так, щоб кожний день був не схожий один на одного. Починаючи з понеділка і до неділі ви зможете приміряти на себе найяскравіші особливості світових культур. Зробити це не важко, варто лише врахувати наші поради або звернутись до власних знань так скарбів інтернету.
Отже, пропонуємо вам план-календар інтернаціонального тижня. Попереджаємо логіки в цьому календарі майже немає і на вибір країн вплинули власні вподобання автора статті, проте лише для того, щоб ви знали від чого далі вам відштовхуватись, якщо ідея буде вам до вподоби.

Понеділок - грузинський день.

Можна почати цей день з грузинського сніданку. Зробіть собі запашну каву або чай в додаток до смачного хачапурі. Хачо – це сир, а Пурі – це хліб. Грузини майже не їдять магазинного хлібу, довіряють переважно перевіреним рецептам домашньої випічки. Зробіть собі музичний фон, рекомендуємо народну грузинську пісню «Суліко» у виконанні Ніно Катамадзе. Ця пісня подарує вам чудовий настрій на весь день і нехай перехожі вгадують,яку пісеньку ви собі весело підспівуєте.


В обід можна зготувати славнозвісний суп «Харчо». Цей суп, так само, як і наш борщ має безліч рецептів, але краще всього готувати за класичними рецептами, щоб відчути істинний смак грузинських традицій. Продовжуйте слухати грузинську музику, а якщо не можете жити без української музики, то ось вам рішення цієї дилеми – спільна робота ТНМК та грузинського гурту Mgzavrebi - Qari Qris, або можете послухати пісні українського гурту грузинського походження «Горгішелі».


Вечір можна завершити в голосній компанії друзів, смакуючи грузинське вино та м’ясо, приготоване за грузинськими рецептами. Порадуйте себе та друзів старими кінострічками, що зафіксували злет акторської кар’єри В.Кікабідзе, С. Чіаурелі та ін. Для найменш посидючих – танці під запальні народні грузинські мотиви!
Як бачите це тільки деякі ідеї для вашого грузинського понеділка, проте і вони створять особливе забарвлення простого дня.


Вівторок – чеський день.

Ось так з кавказьких гір відправимось до тихої Європи. Розбудіть всіх домашніх ароматами кави, приготованої за празькими рецептами, і легкими, мов хмарки, вафлями з тягучою карамеллю. На роботу можна йти під мелодії чеської польки, уявляєте, як швидко ви дістанетесь офісу і який чудовий настрій у вас буде, коли у вухах звучатиме така музика.
В інтернеті є безліч рецептів чеської кухні, складіть власне меню на обід та вечерю, і обов’язково не забудьте про кнедлики. Щодо літератури то, тут ви також експериментуйте, відкрийте для себе абсолютно нові ім’я, хто зна, можливо це буде саме те, чого вам досі не вистачало.


Середа – поїхали на Гоа.

Середа, як екватор тижня: позаду два важких дні, а попереду нагадують про себе вихідні. Чому б не провести цей день під звуки мантри, вдихаючи аромати кардамону, кориці, ванілі. В середу ваша фантазія дякувати вам за те, що ви її вивільнили на свободу. Індія подарувала безліч казкових образів, починаючи від особливостей жіночого макіяжу, закінчуючи індійською кухнею. В цей день можете звернутися до майстра, який намалює на ваших руках або на інших частинах вашого тіла рослині узори хною. Дістаньте всі прикраси, що маєте і ніхто вам не скаже, що у вас поганий смак або ви хвалько. Індія любить прикраси. Вечір можна провести в стилі індійського диско. Для цього є все: індійське кіно, музика, друзі. Ну, а ніч, то тут слова взагалі зайві.


Четвер – італійський день.

Вважають, що понеділок день важкий, проте п’ятниця є не менш важчим днем, особливо враховуючи те, як цей день закінчується зазвичай. Тому до п’ятниці готуватися будемо заздалегідь, а саме в четвер. Як відкриєте очі, вмикайте на плейлисті «Felicita» і буде вам щастя на весь день. Пийте, каву, їжте пасту з томатами та сиром, голосно розмовляйте та жестикулюйте, танцюйте. Будьте такими ж вільними на запальними як італійці. А ввечері зберіть свою «коза ностру» і запропонуйте пограти у мафію. А якщо, боїтесь, що не прокинетесь завтра на роботу, то присвятіть свій вечір старому доброму італійському кіно.


П’ятниця – день Бразилії.

Ну, ви вже здогадались, що день почнеться також із кави, оскільки Бразилія без кави – це як Україна без сала. Музика? Звичайно bossa nova! До речі, радимо вам починати цікавитись Бразилією вже зараз, оскільки в 2011 році Україна започаткувала дружні відносини з цією латиноамериканською країною. Якщо в п’ятницю у вас буде скорочений робочий день, то можна і в футбол пограти, відчувши себе зіркою футболу на зразок Рональдо або Роберто Карлоса. Або можете поплакати всім офісом, переглядаючи якусь бразильську мильну оперу про нещасне кохання. Починайте поступово готуватися до вихідних.


Запальна субота по-іспанськи.

На те вона і субота щоб проводити її активно. Найкращий варіант для улюбленого вихідного дня – це пристрасна Іспанія. Скільки секретів та цікавостей зберігає культура цієї країни. Кориду звичайно важко буде влаштувати, а ось фламенко з пасадоблем – легко! Можете вивчити декілька етикетних виразів іспанською, і екзотичність вашому образу гарантована. А тепер щодо кухні. Хто полюбляє традиції, тому подавайте томатний суп Гаспачо, а найвибагливішим гурманам – курку по-іспанськи. Не приховуйте емоцій, проте будьте обережні з вогнем, амігос.


І нарешті, недільний ранок в Парижі.


Неділя – хоч і вихідний день, проте треба пам’ятати і про важкий понеділок, який завжди настає так раптово. Нехай неділя буде романтичною як весна в Парижі, з витонченим смаком, та вишуканою як одяг від відомих французьких будинків моди. Французька культура близька багатьом людям, деякі захоплюються нею все життя, заявляючи: «Я в душі завжди був французом (француженкою)». Якщо ви цікавитесь життям відомих людей, то вам сподобається фільм про життя Едіт Піаф «La Mome», а якщо, ви тримаєте руку на пульсі світової моди, то вам буде цікаво подивитися короткометражний фільм Карла Лагерфельда «The Tail of Fairy».

Власне на цьому будемо закінчувати. Сподіваємось ми змогли захопити вас ідеєю інтернаціонального способу життя. Живіть яскраво!

Автор: Синявська Катерина


1 комментарий:

  1. Благодарствую за замечательное путешествие в мир международных ощущений! Жду новых экскурсий!

    ОтветитьУдалить